Op zoek naar een snelle, voedzame én smaakvolle maaltijd? Dan is deze volkoren orzo met prei en baconreepjes misschien wel naar je opzoek bent! De volkoren orzo zorgt voor voor de nodige energie en vezels, terwijl de prei, doperwten en spinazie je voorzien van de nodige vitaminen, mineralen en vezels. De baconreepjes geven pit en hartigheid aan het recept.
Ingrediënten (voor 5 personen):
- 500 gram volkoren orzo
- 3 preien
- 250 gram diepvries doperwten
- 300 gram diepvries spinazie
- 300 gram baconreepjes
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1000 ml bouillon
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
 
                    Bereidingswijze:
- Was de prei. Snipper de ui en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een sauteerpan. Voeg de ui en prei toe en stoof gedurende enkele minuten. Pers de knoflook zodat deze mee kan stoven met de prei en ui.
- Voeg na enkele minuten de orzo en bouillon toe en laat gedurende 12 - 14 minuten pruttelen. Roer de orzo regelmatig om zodat deze niet aan de bodem gaat kleven.
- Bak ondertussen de baconreepjes in een andere pan.
- Wanneer de orzo gaar is, voeg je de doperwten en spinazie toe.
- Voeg tot slot de baconreepjes toe en zet alles onder elkaar.
Laat het smaken!
TIP! Indien je graag een iets romiger gerecht wenst, kan je nog enkele eetlepels kruidenkaas toevoegen.