Over mij

Ik ben Joppe Leysen, 22 jaar oud en in 2022 afgestudeerd als diëtist aan de Thomas More hogeschool in Geel. De keuze om diëtist te worden, was voor mij snel gemaakt. Voeding speelt al van heel kleins af een belangrijke rol in mijn leven. Ik heb al van kinds af een hele boel zware voedingsallergieën. Hierdoor ben ik zelf al heel mijn leven verplicht om met voeding bezig te zijn. Verpakkingen lezen kan ik dus vanaf dat ik kon lezen. Ondanks dat het een verplichting was om met voeding continue bezig te zijn, werd dit wel een passie. Het was voor mij dan ook al snel duidelijk dat ik andere kinderen en jongeren wil helpen bij de mogelijke struggles op voedingsgebied tijdens deze periode in hun leven. Om die reden ben ik mezelf gaan specialiseren tot kinder- en jongerendiëtist op de HAN University in Nijmegen. 

 

Een andere passie van mij is sport en meer bepaald wielrennen. Al van kleins af doe ik aan competitiesport. Ik ben begonnen op de BMX-fiets en toen ik 15 was overgeschakeld op de koersfiets. Voeding is een belangrijk onderdeel van het wielrennen. Ik werd daardoor heel benieuwd naar wat de behoeften waren van mijn wielrennerslichaam. Ik begon mezelf te verdiepen en dit gaf mij de definitieve duw om diëtist te worden. Na mijn studies tot diëtist heb ik me ook nog gespecialiseerd tot sportdiëtist. 

 

Nog enkele weetjes: 

Naast mijn job als diëtist, werk ik ook in het Sport Medische Centrum Nottebohm in Brecht. Hier neem ik sport cardiologische en sportmedische testen af bij recreatieve, competitieve en topsporters. 

 

Ik ben nog steeds actief als wielrenner en je kan me dus nog wekelijks terugvinden in een peloton. Als ik zelf dan toch eens niet in het peloton zit, zit ik waarschijnlijk in de volgauto. Ik ben namelijk ook ploegleider van de junioren van Team Kempen. Een jonge en gemotiveerde wielerclub uit Turnhout waar ik zelf ook deel van uitmaak. 

 

Daarnaast ben ik zelf mijn eigen proefkonijn, vooral op het gebied van voeding in de sport. Nieuwe ontwikkelingen in de sportwereld test is meestal meteen eens op mezelf uit om te kijken hoe ik ze in de praktijk het best bij atleten kan toepassen.