Gezonde popcorn

Deze zelfgemaakte popcorn is een gezond alternatief voor de kant-en-klare popcorn, snoep, chips, ... . Aan deze popcorn wordt geen suiker of zout toegevoegd waardoor het perfect past binnen een gezond voedingspatroon. Ideaal dus als je s' avonds zin hebt ik een lekker en gezond snackje dat bovendien ook nog eens snel klaar is.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 80 gram popcornmaïs
  • 2 - 3 eetlepels olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Uipoeder

Bereidingswijze:

  1. Doe  de olijfolie in een pot of pan met deksel. 
  2. Verhit de pan op een hoog vuur. Maïs popt op een temperatuur van 200°C, dus laat de pan en olijfolie zeer warm worden. 
  3. Voeg de popcornmaïs toe en plaats meteen het deksel op de pan. 
  4. Wanneer de eerste maïskorrels poffen, zet je het vuur iets lager zetten. 
  5. Kijk niet onder het deksel, wanneer de maïs niet meer poft haal je de pot of pan van het vuur alvorens je het deksel verwijderd. 
  6. Schep de warme popcorn in een kom en breng op smaak met de paprikapoeder en uienpoeder. 

Laat het smaken!