Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel met zoete aardappelpuree, prei, rode paprika en puur rundsgehakt. Ovenschotels zijn ideaal om te maken tijdens de herfstige/winterse dagen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram zoete aardappel
- 300 gram prei
- 2 rode paprika's
- 300 gram americian natuur
- Geraspte mozzarella
- Olijfolie
- Rozemarijn
- Oregano
- Peper
- Nootsmuskaat
- Harissa pasta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor 180°C.
- Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappels in een pot met water tot deze zacht zijn.
- Was de paprika en prei. Snijd daarna de paprika in stukjes en de prei fijn.
- Giet een beetje olijfolie in een pan en bak de prei en paprika samen ongeveer 5 minuten. Voeg ook de rozemarijn en een theelepel oregano toe.
- Bak het gehakt rul. Voeg een theelepel harissa pasta toe aan het gehakt en meng goed.
- Doe het gehakt, prei en paprika in een ovenschotel en meng.
- Stamp de zoete aardappel tot puree. Voeg een theelepel oregano, peper en nootmuskaat toe om de puree op smaak te brengen.
- Bedek de ovenschaal met de zoete aardappelpuree en strooi er eventueel wat geraspte mozzarella over.
- Zet ongeveer 15 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer en laat het smaken!