Een lekkere, snelle en makkelijke ovenschotel met pompoen en rundsgehakt voor tijdens de herfstige dagen. De periode wanneer de pompoenen het lekkerst zijn.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram puur rundsgehakt (ook wel americain natuur genoemd)
- 400 gram aardappelen
- 1 butternut pompoen of 600 gram pompoen
- 2 teentje knoflook
- 2 uien
- 1 el mosterd
- Tijm
- Gedroogde peterselie
- Peper
- Nootmuskaat
- Vloeibare margarine
- Eventueel 50 gram geraspte kaas
TIP: kies voor diepvries of voorgesneden pompoen. Op deze manier bespaar je jezelf een heleboel werk om de pompoen te schillen en snijden.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pompoen en snij deze in stukjes. Pel en snipper de ui en look.
- Stoof de ui en look glazig in een scheutje olijfolie of vloeibare margarine. Voeg de pompoenblokjes en laat 15 min stoven.
- Schil de aardappelen en kook deze gaar.
- Giet de aardappelen af en meng deze met de gare pompoen.
- Stamp de aardappelen en pompoen fijn. Breng de puree op smaak met de mosterd, tijm, nootmuskaat en peper.
- Bak het rundergehakt rul. Je hoeft geen vetstof toe te voegen. Kruid het gebakken rundergehakt met de gedroogde peterselie.
- Schep het rundergehakt in een ovenschaal. Verdeel de puree over het gehakt en strijk mooi glad.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas en zet 15 min in de oven voor een krokant korstje.
Laat het smaken!