Ovenschotel van pompoenpuree en rundsgehakt

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 15:00

Een lekkere, snelle en makkelijke ovenschotel met pompoen en rundsgehakt voor tijdens de herfstige dagen. De periode wanneer de pompoenen het lekkerst zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram puur rundsgehakt (ook wel americain natuur genoemd)
  • 400 gram aardappelen
  • 1 butternut pompoen of 600 gram pompoen
  • 2 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 el mosterd
  • Tijm
  • Gedroogde peterselie
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Vloeibare margarine
  • Eventueel 50 gram geraspte kaas

TIP: kies voor diepvries of voorgesneden pompoen. Op deze manier bespaar je jezelf een heleboel werk om de pompoen te schillen en snijden.

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de pompoen en snij deze in stukjes. Pel en snipper de ui en look.
  3. Stoof de ui en look glazig in een scheutje olijfolie of vloeibare margarine. Voeg de pompoenblokjes en laat 15 min stoven.
  4. Schil de aardappelen en kook deze gaar.
  5. Giet de aardappelen af en meng deze met de gare pompoen.
  6. Stamp de aardappelen en pompoen fijn. Breng de puree op smaak met de mosterd, tijm, nootmuskaat en peper.
  7. Bak het rundergehakt rul. Je hoeft geen vetstof toe te voegen. Kruid het gebakken rundergehakt met de gedroogde peterselie.
  8. Schep het rundergehakt in een ovenschaal. Verdeel de puree over het gehakt en strijk mooi glad.
  9. Bestrooi eventueel met geraspte kaas en zet 15 min in de oven voor een krokant korstje.

Laat het smaken!