Macaroni met hesp en kaas

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 17:00

Macaroni met ham en kaas is een echte klassieker. Het klassieke recept bevat geen groenten en past dus niet binnen een gezond voedingspatroon. Door enkele kleine aanpassingen te doen past het wel binnen een gezond voedingspatroon en kan je deze klassieker regelmatig op de menu zetten. 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 400 gram volkoren macaroni 
  • 300 gram gekookte ham
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 750 ml halfvolle melk
  • 200 gram gemalen emmentaler
  • Maïzena express
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Was de broccoli en bloemkool. Snij ze vervolgens broccoli en bloemkool in roosjes. Doe deze in een grote microgolf pot. Voeg een bodempje water toe en laat de groenten stomen tot ze gaar zijn in de microgolfoven. 
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een kleine hoeveelheid zout toe. Wanneer het water kookt, voeg je de macaroni toe en kook je deze volgens zoals beschreven op de verpakking. Giet de macaroni af wanneer deze gaar is. 
  3. Breng de melk in een grote pot aan de kook. Roer met een garde in de melk. Wanneer de melk kookt, voeg je wat maïzena express toe. Voeg de maïzena toe je saus de gewenste textuur heeft.  
  4. Snij de gekookte ham in blokjes. Wanneer de saus de gewenste textuur heeft, voeg je de blokjes ham, bloemkool en broccoli toe.
  5. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en peper. 
  6. Voeg tot slot de volkoren macaroni nog toe en laat het smaken!