Ingrediënten
Voor 8 - 10 brownies:
- 160 gram pure chocolade
- 60 gram vloeibare margarine
- 240 gram Arla skyr vanille
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 65 gram volkoren tarwemeel
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de vloeibare margarine en chocolade in een kleine pan of pot en verhit zachtjes zodat de chocolade langzaam kan smelten.
- Wanneer de chocolade is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de skyr toe. Spatel de skyr onder de gesmolten chocolade tot je een glad beslag hebt.
- Voeg het vanille extract, snuifje zout en bakpoeder toe en spatel enkele keren zodat je terug een glad beslag bekomt.
- Voeg het volkoren tarwemeel toe en spatel deze onder het beslag tot je opnieuw een glad beslag bekomt.
- Vet een bakvorm in doe het beslag in de bakvorm.
- Bak het geheel gedurende 30 minuten op 175°C in de oven.
- Haal de brownie uit de bakvorm en laat afkoelen. Na afkoelen, kan je de brownie snijden in de gewenste grote.
Laat het smaken!