Ingrediënten (4 personen):
- 400 gram conchiglie
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 courgette
- 2 bollen mozzarella
- 4 tomaten
- 400 gram passata
- 80 gram geraspte kaas
- verse basilicum
- 1 groentebouillonblokje
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Breng water aan de kook in een ruime pot voor de conchiglie. Verkruimel 1 bouillonblokje boven de pot en kook de conchiglie zoals aangewezen op de verpakking. Giet af wanneer de conchiglie gaar is.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de courgette in halve maantjes
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak gedurende 4 minuten.
- Scheur daarnaast de mozzarella bollen in stukjes en snij de tomaten in blokjes.
- Voeg de tomaten en passata toe aan de sauteerpan en verhit nog 2 minuten.
- Schep de conchiglie doorheen de saus en breng nog op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes er bovenop. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel gedurende 5 minuten of tot de mozzarella gesmolten is.
- Pluk wat basilicum. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de basilicum en overige geraspte kaas.
- Laat het smaken!
Reactie plaatsen
Reacties