Conchiglie in de oven met mozzarella

Gepubliceerd op 19 juli 2024 om 15:00

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram conchiglie
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 courgette
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 tomaten
  • 400 gram passata
  • 80 gram geraspte kaas
  • verse basilicum
  • 1 groentebouillonblokje
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. 
  2. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de conchiglie. Verkruimel 1 bouillonblokje boven de pot en kook de conchiglie zoals aangewezen op de verpakking. Giet af wanneer de conchiglie gaar is. 
  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de courgette in halve maantjes 
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette toe en bak gedurende 4 minuten.
  5. Scheur daarnaast de mozzarella bollen in stukjes en snij de tomaten in blokjes. 
  6. Voeg de tomaten en passata toe aan de sauteerpan en verhit nog 2 minuten. 
  7. Schep de conchiglie doorheen de saus en breng nog op smaak met peper en zout. 
  8. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes er bovenop. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. 
  9. Bak de ovenschotel gedurende 5 minuten of tot de mozzarella gesmolten is. 
  10. Pluk wat basilicum. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de basilicum en overige geraspte kaas. 
  11. Laat het smaken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.